Європейський центробанк вперше розглянув можливість "вибіркового дефолту" в Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейський центробанк вперше розглянув можливість "вибіркового дефолту" в Греції

Казна та Політика
544
Рішення грецького боргової кризи може включати в себе "вибірковий дефолт", не загрожуючи серйозними наслідками. Про це заявив глава австрійського Центробанку Евальд Новотни в інтерв'ю CNBC, передає Reuters.
Таким чином, з'явилася можливість, що жорстка позиція ЄЦБ з цього питання дала тріщину. "Існує... повний комплекс варіантів і визначень - від очевидного дефолту до вибіркового дефолту, до кредитної події тощо", - сказав Новотни. - "Це дійсно необхідно вивчити найсерйознішим чином. Є деякі пропозиції, що стосуються дуже короткострокового вибіркового дефолту, які не спричинять негативних наслідків".
Коментарі Новотни різко відрізняються від позиції, обраної главою ЄЦБ Жан-Клодом Тріше: "Ми кажемо "ні" вибірковому дефолту,"ні" кредитній події".
Зазначимо, Тріше повторив це і в сьогоднішньому інтерв'ю.
ЄЦБ був каменем спотикання в процесі узгодження другої програми допомоги Греції. Банк обіцяв, що відмовиться приймати реструктуровані грецькі облігації як заставу за кредитними операціями в разі дефолту або вибіркового дефолту. ЄЦБ вимагає, щоб банки надавали заставу належної якості в обмін на отримання коштів у рамках регулярних операцій рефінансування.
Європейські лідери проведуть саміт, присвячений кризі в єврозоні, в четвер, і будь-яка ознака того, що ЄЦБ може погодитися на компроміс стосовно прийнятої ним застави у фінансових операціях, може підвищити ймовірність досягнення домовленості з Греції.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас