Табачник збільшив держзамовлення Могилянці, але позбавив фінансування журналістів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Табачник збільшив держзамовлення Могилянці, але позбавив фінансування журналістів

Казна та Політика
364
Міністерство освіти, науки, молоді та спорту збільшило Національному університету "Києво-Могилянська академія" (НаУКМА) державне замовлення на бакалаврів однієї спеціальності і магістрів двох спеціальностей.
Як сказано в листі міністерства за підписом заступника міністра Євгена Суліми, який опубліковано на сайті НаУКМА, це зроблено як виняток.
У ньому сказано, що Міносвіти розглянуло ряд звернень Академії і "як виняток, збільшує державне замовлення на денну форму навчання" за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра за напрямом підготовки "Програмна інженерія" на 4 місця; магістра за спеціальністю "Філософія" на 10 місць; магістра за напрямом "Соціальна робота" - на 15 місць.
Як відомо, раніше Міносвіти урізало "Києво-Могилянської академії" державне замовлення на ряд спеціальностей, зокрема, на підготовку магістрів за спеціальністю "Журналістика" і за спеціальністю "Соціальна робота".
Після хвилі обурення громадськості, міністерство пояснило позбавлення держзамовлення на магістрів-журналістів у "Могилянці", серед іншого, тим, що в цьому університеті не готують бакалаврів за відповідним напрямом.
"Тому, з метою забезпечення якісної підготовки журналістів-магістрів, їх навчання в Києві зосереджено в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка", - пояснювало відомство.
Нагадаємо, президент Києво-Могилянської академії Сергій Квіт неодноразово висловлювалися проти міністра освіти Дмитра Табачника і його освітньої політики.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас