Справу Тимошенко можуть розглянути в Європейському суді прискореним темпом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Справу Тимошенко можуть розглянути в Європейському суді прискореним темпом

Казна та Політика
634
Розгляд скарги екс-прем'єра України Юлії Тимошенко в Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ) може відбутися за прискореною процедурою.
Про це заявив депутат від БЮТ і захисник Тимошенко Сергій Власенко в ефірі одного з українських каналів, коментуючи заяву урядового уповноваженого у справах ЄСПЛ Валерії Лутковської, що розгляд справи в суді може тривати від півроку до 5 років.
"Я не очікував на інший коментар від представника держави в Європейському суді з прав людини. До речі, це правильний коментар, якщо говорити про те, що справа буде рухатися в звичайному режимі", - зазначив він.
"У Європейському суді з прав людини є така процедура, яка передбачена 41-м параграфом регламенту, і вона називається: надання якійсь справі статусу справи з прискореним режимом розгляду", - уточнив депутат.
"Ми сподіваємося, що скарзі Тимошенко буде надано такий статус, - заявив Власенко. - Звичайно, це займе якийсь час, але не роки, як пробують нам нав'язати думку".
Власенко підтвердив, що буде залишатися захисником Тимошенко, і допомагати їй у ході розгляду "газової справи", за межами залу Печерського райсуду Києва, навіть після свого відсторонення від справи.
Депутат також назвав безпудставною заяву судді Родіона Кірєєва про позбавлення Власенка свідоцтва адвоката.
"Щодо свідоцтва, я не буду ніяк відстоювати свої права, бо у справі був не як адвокат... Я був захисником. Іншим фахівцем у галузі права. Я не користувався правами і повноваженнями захисника-адвоката", - зазначив він.
"Це абсурд. Це свідчить про рівень знання цією людиною такої книги, як Кримінально-процесуальний кодекс", - заявив він.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас