Відтік капіталу з США в травні склав 67,5 млрд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відтік капіталу з США в травні склав 67,5 млрд доларів

Валюта
565
Чистий відтік капіталу в США в травні 2011 року склав 67,5 млрд доларів, повідомило Міністерство фінансів країни. Місяцем раніше в країні був зафіксований приплив розміром 66,6 млрд.
За підсумками травня іноземні власники державних облігацій Мінфіну (treasuries) здебільшого нарощували свою присутність в цих цінних паперах, зокрема Китай (плюс 7,3 млрд доларів), Японія (плюс 5,5 млрд), Великобританія (плюс 13 , 5 млрд). Проте Росія і Люксембург "скинули" досить великі пакети (по 10 млрд доларів з гаком), всупереч основній тенденції на ринку.
Найбільшим власником treasuries залишається Китай, який накопичив їх уже на суму 1,16 трлн.
Наразі на ринку зберігається напруженість, пов'язана з можливим технічним дефолтом, який США можуть допустити вже 2 серпня. Конгрес через політичні розбіжності ніяк не може схвалити рішення про збільшення стелі держборгу, досягнутої ще в травні. Це, в свою чергу, може залишити Мінфін без доступу до запозичень на зовнішніх ринках і призвести до дефіциту коштів для соціальних та інших виплат.
Зараз на руках іноземців перебувають американські держоблігації на 4,51 трлн доларів, левова частка яких припадає на центральні банки. Проте Китай та інші великі власники вже зараз припиняють їх покупки, побоюючись дефолту. Якщо ж він відбудеться, репутаційні втрати досі бездоганного американського держборгу буде важко підрахувати.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас