Колесніков: Концесії доріг Україні не бачити, поки зарплати нижче 1 тис. дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колесніков: Концесії доріг Україні не бачити, поки зарплати нижче 1 тис. дол

Казна та Політика
613
Міністерство інфраструктури України виключає можливість будівництва автомобільних доріг на умовах концесії за нинішнього рівня середньої заробітної плати в країні.
Про це заявив віце-прем'єр - міністр інфраструктури Борис Колесніков на прес-конференції.
"Поки середня заробітна плата в Україні не буде сягати $1 тис., ні про яку концесію не може йтися", - сказав міністр.
Він пояснив, що за умовами концесійної угоди, по такій дорозі має проїжджати певна кількість автомобілів за добу. Тоді коли у випадку їх недостатньої кількості держава компенсує концесіонеру витрати з бюджету.
За його словами, всі анонсовані раніше Державною службою автомобільних доріг ("Укравтодором") наміри будувати концесійні дороги є не більше, ніж персональної точкою зору керівників відомства і не враховують подальших перспектив розвитку цих доріг. "Що це за концесія на 80 км від Харкова? А далі? А до Харкова? А після, до Сімферополя?", - обурився Колесніков.
При цьому він зазначив, що Мінінфраструктури готове розглядати пропозиції щодо будівництва платних приватних залізниць. "Тобто, інвестори будують за свої гроші, всі ризики беруть на себе", - сказав Колесніков.
Як повідомлялося, на думку експертів, стимулювати залучення інвестицій у розвиток інфраструктури Україні може допомогти державно-приватне партнерство. Зокрема, це може бути механізм концесії, за якого держава, володіючи тими чи іншими активами, віддає їх приватним компаніям у тимчасове використання.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас