Заповідниками нелегального бізнесу визнані три області і Київ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заповідниками нелегального бізнесу визнані три області і Київ

Казна та Політика
939
Найбільші обороти нелегальний бізнес розвинув у Дніпропетровській, Харківській, Одеській областях і в Києві. До такого висновку дійшли експерти Державної податкової служби, аналізуючи діяльність підприємств з обсягом валових доходів понад 1 млн. грн
Серед підприємств з оборотом понад 1 млн. грн найбільше мінімізаторів функціонує в Харківській області - 16,7% від загального обороту. Також велику частку в регіональній економіці тіньовий сектор має в Одеській (15,2%) та Черкаській (13,4%) областях.
Як повідомив заступник голови ДПС України Олександр Клименко, посилаючись на підрахунки своїх підлеглих, в тіньовому секторі економіки сьогодні обертається від 10% до 17% коштів великого та середнього бізнесу.
"Алгоритми дистанційного моніторингу та раннього виявлення суб'єктів тіньової економіки дозволять нам більш-менш точно оцінити обсяги проблеми. Відповідно, ми маємо можливість адекватно реагувати на це. Порівняно з лютим цього року збори ПДВ зросли в 1,6 рази, у тому числі з підприємств групи ризику - в 1,9 рази. У травні ми попередили освіта фіктивного податкового кредиту на 615 млн. грн. У деяких регіонах податковий кредит знизився наполовину", - зазначив Клименко.
"Поки боротьба з тіньовою економікою не однаково ефективна на всій території країни. Але ми цього доб'ємося, можливо, навіть за допомогою жорстких кадрових рішень", - підкреслив представник Податкової служби.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас