Експерти: Українські кури виявилися гіршими за радянських другого сорту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Українські кури виявилися гіршими за радянських другого сорту

Аграрний ринок
2154
Сучасне м'ясо курки їсти можна. Але харчова цінність залишає бажати кращого. практично за всіма основними показниками вони не дотягують навіть до другосортних "синіх птахів" часів СРСР, вважають експерти
Виходячи з результатів досліджень курячих стегенець, проведених "Укрметртестстандартом", можна зробити очевидний висновок: їсти це м'ясо можна - нічого жахливого і тим більше кримінального в ньому немає. Правда, харчова цінність даного продукту викликає деякі сумніви, пише Комсомольська правда в Україні.
Оскільки єдиних державних стандартів на даний вид продукції немає, фахівці для порівняння скористалися вимогами радянських нормативних документів для курей II категорії. Результати виявилися не надто втішними: при тому, що зовнішній вигляд сучасних українських курей незрівнянно кращий, ніж їх попередниць, практично за всіма основними показниками вони не дотягують навіть до другосортних "синіх птахів" часів СРСР. Масова частка вітамінів мізерно мала, а часом відсутня, вміст вологи перевищує допустимі норми, а білка, навпаки, набагато менше, ніж потрібно. До речі, як не дивно, за білком найкращі результати показало м'ясо, куплене на ринку.
"Отримані показники в порівнянні з радянськими нормами виглядають не дуже привабливо, але ж сьогодні і породи птахів зовсім інші. Тим не менше, певні висновки зробити можна. Наприклад, одним з основних показників якості м'яса птиці є співвідношення вологи до білка. Вважається , що м'ясо, в якому це співвідношення становить більше 3,4, є низькоякісним", - роз'яснила завідуюча відділом переробки птиці Технологічного інституту молока та м'яса Ніна Усатенко.
Як пише видання, м'ясо магазинних курей краще не давати в їжу дітям і літнім людям. У такому м'ясі міститься досить багато антибіотиків, особливо вони накопичуються в стегенця, а в крильцях їх значно менше.
"Як бачимо, в даному дослідженні немає даних з антибіотиків, а тим часом це дійсно один з основних показників безпеки, - говорить Усатенко. - Справа в тому, що організм людини звикає до антибіотиків, які потрапляють в нього в тому числі і з м'ясом. Не секрет, що в раціон тварин і птахів вводяться антибіотики, щоб вони не хворіли".
Поради експертів:
1. Кишкова паличка гине при температурі понад 60 градусів протягом 15 хвилин, тому убезпечити себе можна, витримуючи при приготуванні даний температурно-часовий режим.
2. Надавайте перевагу курячій грудинці. Це найкорисніша частина курки, оскільки вона має мінімальну кількість капілярних судин, наповнених кров'ю. А, як відомо, саме кров є носієм всіляких речовин, у тому числі й патогенних.
3. Намагайтеся рідше є смажене м'ясо, частіше - відварне, тушковане, запечене.
4. Перед вживанням стегенець шкурку краще видалити, оскільки вона містить багато жиру.
5. Якщо ви варите бульйон, перші дві води слід злити.
6. Куряче м'ясо особливо корисне в поєднанні з овочами.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас