Соцпартія Франції не включила Стросс-Кана в список кандидатів в президенти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Соцпартія Франції не включила Стросс-Кана в список кандидатів в президенти

Казна та Політика
243
Соціалістична партія Франції не включила екс-главу Міжнародного валютного фонду (МВФ) Домініка Стросс-Кана в партійний список кандидатів на пост президента Франції. Претендувати на пост глави держави від соціалістів будуть секретар партії Мартін Обрі, екс-секретар Француа Олланд, колишній партійний кандидат Сеголен Руаяль, і три члени парламенту - Мануель Вальс, Арно Монтебур і Жан-Мішель Бале.
Список кандидатів був опублікований 17 липня на офіційному сайті партії, передає "Сіньхуа". Відзначимо, що ще навесні 2011 р. Стросс-Кан був одним з головних фаворитів на пост президента від соціалістів, проте сексуальний скандал підмочив репутацію політика і фінансиста.
Після подій в Нью-Йорку, коли екс-главу МВФ звинуватили в спробі згвалтування покоївки одного з елітних готелів, більше 50% французів заявляли про політичну основу процесу. Коли справа проти Стросс-Кана практично розвалилася, майже половина французів виявили бажання бачити екс-главу МВФ учасником президентської гонки.
Проте керівництво Соціалістичної партії вирішило не виносити ім'я скандально відомого політика на первинне голосування. Не дивлячись на це, у Стросс-Кана все-таки є шанс зайняти президентське крісло в Єлисейському палаці. Це можливо в тому випадку, якщо екс-глава МВФ стане кандидатом-самовисуванцем і до березня 2012 р. збере 500 підписів на підтримку своєї кандидатури.
Нагадаємо, 62-річний Стросс-Кан був арештований поліцією в травні 2011 р. в аеропорту Нью-Йорка за звинуваченням в спробі згвалтування 34-річної покоївки готелю, в якому він проживав. Колишньому главі МВФ пред'явлено звинувачення за сімома пунктами, серед яких - сексуальне домагання, спроба згвалтування і незаконне позбавлення волі. Під тиском звинувачень Стросс-Кан покинув свій пост 19 травня 2011 р., хоча не визнав себе винним ні за одним з пунктів.
Пізніше справа отримала новий поворот. Як з'ясувала поліція Нью-Йорка, покоївка готелю Sofitel, що звинуватила Стросс-Кана в згвалтуванні, постійно брехала на допитах, ймовірно, з метою отримати від цього вигоду. Крім того, в поліції припускають, що жінка може бути замішана в торгівлі наркотиками і відмиванні грошей. 1 липня ц.р. суд Нью-Йорка звільнив Стросс-Кана з-під домашнього арешту.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас