Починаються слухання справ, в яких замішаний Берлусконі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Починаються слухання справ, в яких замішаний Берлусконі

Кримінал
107
В Італії сьогодні починаються слухання двох кримінальних справ, в яких замішаний прем'єр-міністр держави Сильвіо Берлусконі. Згідно з місцевим законодавством, його присутність обов'язкова тільки на одному слуханні - у справі про дачу хабара своєму колишньому юристу, британцеві Девіду Міллсу. За версією слідства глава італійського уряду заплатив цій людині за те, щоб той дав свідомо неправдиві свідчення у справі про відмивання грошей, передає РБК.
Друга справа, що завтра почнуть розглядати, пов'язана зі скандалом навколо сексуальних пригод Берлусконі. За версією слідчих, він багато разів займався сексом за гроші з неповнолітньою мігранткою з Марокко Карімов Ель Махруг. Вона працювала стриптизеркою і більше відома за своїм сценічним прізвиськом "Рубі-викрадачка сердець", передає телеканал France24.
Крім цього, Берлусконі підозрюють в ще одному злочині. Правоохоронні органи вважають, що він перевищив свої повноваження, коли допоміг звільнити з поліцейської дільниці вже згадану повію з Марокко. Вона потрапила туди за підозрою в крадіжці 3 тис. євро. Згідно з італійськими законами, якщо 74-річного прем'єра визнають винним у цьому злочині, він може бути засуджений до 12-річного тюремного ув'язнення.
Берлусконі послідовно заперечує всі звинувачення на свою адресу і заявляє, що кримінальні справи, порушені щодо нього - це ні що інше, як особиста помста його супротивників. З моменту першого приходу до влади в 1994 році Берлусконі неодноразово ставав фігурантом декількох кримінальних справ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас