Перед Росією маячить доля збанкрутілої Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перед Росією маячить доля збанкрутілої Греції

Казна та Політика
635
Країни БРІК впевнено йдуть до нового витка глобальної кризи. Про це говорить директор фінансових програм IE Business School Ігнасіо де ла Торе.
Різке зростання кредитування, стрімке підвищення цін на житло до рівня, який набагато перевищує доходи, кредити під заставу переоціненої нерухомості, ще більше збільшують заборгованість - країни БРІК (Бразилія, Росія, Індія, Китай) повторюють багато помилок Європи і США, пише експерт у своєму блозі на Forbes.
Підвищення зарплат вимірюється двозначними цифрами, центробанк не здатен стримати повінь ліквідності, політики відмовляються проводити необхідні реформи.
На погляд експерта, країни БРІК прагнуть не повторювати чужих помилок: ЦБ Китаю домігся, щоб кількість угод із продажу житла знизилася на 10%, Бразилія ввела облікову ставку 12,5%, Росія та Індія підвищують облікові ставки.
"Але ці заходи, на жаль, безсилі перед прийдешнім цунамі", - пише де ла Торре. Якщо не вжити більш радикальних кроків, ринки нерухомості перегріються і кредитно-іпотечна криза лютого 2007 повториться.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас