Золото може подорожчати на побоюваннях дефолту в США, країнах Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Золото може подорожчати на побоюваннях дефолту в США, країнах Європи

Казна та Політика
479
Вартість золота може піднятися наступного тижня і продовжить ставити нові рекорди на побоюваннях інвесторів щодо несприятливої ​​ситуації у борговій сфері США і кризи в ряді країн Європи, вважають аналітики, опитані агентством Bloomberg.
Двадцять чотири з 27 (89%) взяли участь в опитуванні агентства трейдерів, інвесторів і аналітиків очікують на збільшення вартості золота. Один респондент прогнозує зниження ціни на майбутньому тижні, ще двоє не чекають на формування явно вираженої тенденції.
Глава Федеральної резервної системи (ФРС) Бен Бернанке заявив у ході свого виступу в Конгресі США в середу, що Центробанк готовий вжити додаткових заходів, в тому числі відновити викуп облігацій, щоб підштовхнути до зростання економіку країни.
Тим часом президент США Барак Обама і лідери обох палат Конгресу поки так і не дійшли згоди про збільшення ліміту держзапозичень. Рейтингове агентство Moody's 13 липня поставило рейтинг США на перегляд з можливістю зниження через загрозу того, що Конгрес може не встигнути підвищити граничний рівень американського держборгу до 2 серпня.
Інше рейтингове агентство - S&P - помістило довгостроковий рейтинг США на перегляд, заявивши, що існує 50-відсоткова ймовірність його зниження протягом наступних 90 днів.
"Інвестори знову купують золото та інші активи, які є "тихою гаванню", щоб компенсувати побоювання дефолту, - відзначає аналітик TheBullionDesk.com в Лондоні Джеймс Мур. - Кількісне стимулювання у США є позитивним для сировинного ринку в цілому, але особливо для золота, оскільки перспектива початку третього раунду відсуває момент підвищення ставки ФРС".
Золото з поставкою в серпні подорожчало на торгах у Нью-Йорку в понеділок-четвер на 2,9% - до $1586 за трійську унцію. У четвер ціна цих контрактів піднімалася до рекордних $1594,9 за унцію.
У п'ятницю золото трохи подешевшало, торгується на рівні $1580,8 за унцію.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас