Заборона 18 м'ясомолочним підприємствам України поставок в МС вплине на внутрішні ціни незначно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заборона 18 м'ясомолочним підприємствам України поставок в МС вплине на внутрішні ціни незначно

Аграрний ринок
194
Заборона Митним союзом (МС) поставок продукції з 18 українських м'ясомолочних підприємств не буде мати значного впливу на ціни в Україні, вважає виконавчий директор асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Єлизавета Святківська.
"Наразі якогось принципового впливу на ціни, особливо на яловичину, це рішення Митного союзу ще не має, тому що в основному, населення, яке містить худобу, чекає на осінній період", - сказала вона на прес-конференції в Києві в п'ятницю.
Експерт пояснила, що у вересні буде більш зрозуміла ситуація з кормами та експортом, оскільки ряду підприємств дали місяць, щоб привести своє виробництво у відповідність до вимог Митного союзу.
При цьому вона вважає, що, зокрема, для зниження цін на яловичину принципових підстав немає через скорочення її пропозиції. Що стосується м'яса птиці, то для України, за словами Святківської, основним експортним напрямком були країни Азії і меншою мірою Росія.
На її думку, обмеження експорту не впливає на український ринок свинини через стабільного внутрішнього попиту на неї і високих цін.
Водночас Святківська зазначила, що таке рішення МС може трохи вплинути на внутрішні ціни на молоко.
"Як розрахували наші експерти, на ринку звільняється приблизно 8 тис. тонн молока, які перероблялися і експортувалися у вигляді продуктів. Це може трохи вплинути на ціни, хоча сировини недостатньо і, швидше за все, суттєвих змін не повинно бути", - сказала вона.
Як повідомлялося, днями Митний союз за результатами інспекції 32 українських м'ясомолочних підприємств заборонив поставки продукції в Росію, Казахстан і Білорусь 18 з них.
На надання матеріалів про усунення зазначених у ході інспекції недоліків і гарантій ветеринарною службою України щодо відповідності їх ветеринарно-санітарним вимогам і нормам Митного союзу відведено місяць.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас