Парламент Італії готовий скоротити витрати за рахунок своїх привілеїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламент Італії готовий скоротити витрати за рахунок своїх привілеїв

Казна та Політика
258
Сьогодні в Італії нижня палата парламенту повинна висловити свою думку щодо законопроекту про скорочення витрат. У четвер документ уже схвалили в сенаті, повідомляє Euronews.
В уряді говорять про необхідність якнайшвидшого прийняття подібних заходів на тлі загальноєвропейського спаду і кризи єврозони. Схвалення документа має вберегти Італію від повторення долі Греції, Ірландії та Португалії.
"Або ми рухаємося вперед, або ми тонемо. Це політичне рішення європейського рівня. Ні в кого не може бути ілюзій щодо персонального порятунку. Ми як на "Титаніку": навіть пасажири першого класу можуть потонути", - підкреслює італійський міністр економіки.
Опозиція має намір голосувати проти, хоча і згодна з принциповою необхідністю скорочення держборгу - найбільшого в єврозоні. Проте більшість в нижній палаті - у прихильників кабінету.
"Єдине, що може зробити нинішній уряд для своєї країни і для стабілізації економіки - піти у відставку", - вважає опозиційний сенатор.
Однак приклад Греції і Португалії говорить про те, що навіть повна зміна уряду не вносить жодних змін в "плани порятунку", вже узгоджені з МВФ і ЄЦБ.
У самій Греції кредитний рейтинг знову знижено до переддефолтного, хоча глава мінфіну поспішає заспокоїти співгромадян:
"Дивлячись в очі грекам і знаючи їхні побоювання, я заявляю, що у грецького банківського сектора немає ніяких проблем".
А європейські банки сьогодні з тривогою чекають результатів "стрес-тестів" на достатність резервного капіталу. За наявними даними, з 90 банків тест провалили близько десятка.
Нагадаємо, Верхня палата парламенту Італії - Сенат підтримав план уряду Сильвіо Берлусконі щодо бюджетної економії. План передбачає збільшення доходів на 48 млрд. євро до 2014 року за рахунок скорочення витрат, зростання податків і приватизації.
За матеріалами:
Главред
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас