ЄЦБ: Нестандартні заходи банку щодо стимулювання економіки ЄС ризиковані для цінової стабільності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ: Нестандартні заходи банку щодо стимулювання економіки ЄС ризиковані для цінової стабільності

Валюта
267
Нестандартні заходи Європейського Центробанку (ЄЦБ) щодо стимулювання економіки регіону ризикують підірвати цінову стабільність, якщо зберігати їх занадто довго, повідомляється в щомісячному звіті ЄЦБ, передає Reuters.
"Якщо підтримувати нестандартні заходи дуже довго, то вони можуть підштовхнути учасників ринку до більш високих ризиків, спотворити стимули і затримати необхідний процес розчищення балансів представниками приватного та державного секторів", - йдеться у звіті ЄЦБ. - "В остаточному підсумку, це може підірвати цінову стабільність в середньостроковій перспективі, з витікаючими звідти негативними наслідками для економічного зростання". У звіті відзначається, що дані заходи вводилися як тимчасові.
Минулого тижня ЄЦБ підвищив процентні ставки вдруге за останні три місяці і натякнув на можливість подальшого їх підвищення до кінця 2011 року через прискорену інфляцію. Інфляція в єврозоні тримається на рівні 2,7 відсотка, що перевищує цільовий поріг ЄЦБ в 2 відсотки.
Згортання стимулюючих заходів буде вестися "у міру появи доказів нормалізації функціонування передавального механізму (монетарної політики)".
Зазначимо, в розпал світової фінансової кризи ЄЦБ почав насичувати банки ліквідністю і розгорнув масштабну програму викупу державних боргів.
На тлі поширення по зоні євро боргової кризи, ЄЦБ пообіцяв продовжити надання безлімітного фінансування банкам аж до середини жовтня 2011 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас