Moody's: для вирішення проблеми "поганих" позик РФ потрібно два роки, Україні - 3-4, Казахстану - 4-5 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's: для вирішення проблеми "поганих" позик РФ потрібно два роки, Україні - 3-4, Казахстану - 4-5 років

Казна та Політика
297
Для вирішення проблеми "поганих" позик Росії буде потрібно два роки, Україна - три-чотири, Казахстану - чотири-п'ять років. Такий прогноз Moody's озвучила молодший віце-президент, аналітик міжнародного рейтингового агентства Олена Редько на круглому столі "Проблемні кредити: реструктуризація або стягнення?".
Вона зазначила, що відновлення економік країн СНД має відкладений ефект для відновлення якості кредитних портфелів банків.
У Росії Moody's очікує на зниження рівня проблемних кредитів до 15% до кінця 2011 року. Позичковий портфель почав зростати з березня 2010-го і відтоді постійно демонстрував позитивну динаміку, в 2011-му очікується його зростання на 20%, наголошується в презентації Редько.
Для України основними причинами поганої якості активів є надмірне зростання кредитування (у докризовий період - до 60-70% на рік) у поєднанні з низькими критеріями андеррайтингу і низькою якістю позичальників; великий обсяг кредитів, виданих сектору нерухомості і будівництва; макроекономічні наслідки світової фінансової кризи. Поточний рівень проблемних кредитів - 40%. Позичковий портфель за банками України може зрости до кінця 2011 року на 10-15%.
У Казахстані в 2011 році очікується 5-відсоткове зростання позичкового портфеля.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас