Міністр внутрішніх справ хоче декриміналізації дрібної наркоторгівлі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр внутрішніх справ хоче декриміналізації дрібної наркоторгівлі

Кримінал
645
Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов виступив за скасування кримінальної відповідальності за дрібні злочини, пов'язані зі збутом невеликих партій наркотиків, повідомляє ІА Українські новини.
"(Начальнику Головного слідчого управління МВС Василю Фариннику) даю доручення - нам потрібно вносити зміни в законодавство щодо декриміналізації цих невеликих злочинів, пов'язаних з наркозбутом", - сказав він.
При цьому міністр підкреслив, що зараз часто співробітники міліції підвищують показники боротьби зі злочинністю шляхом затримання наркозалежних, які перевозять невеликі дози наркотичних речовин для власного споживання, в той час як, на його думку, особливу увагу необхідно сконцентрувати на боротьбі з крупними наркоторговцями.
У квітні президент Віктор Янукович закликав СБУ і Міністерство внутрішніх справ у найкоротші терміни надати йому пропозиції і програми дій у боротьбі з наркоторгівлею.
У червні Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект, що передбачає посилення відповідальності за незаконний обіг наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, отруйних і сильнодіючих ліків і одурманюючих засобів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас