Печерський суд сьогодні продовжить розгляд справи Луценка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Печерський суд сьогодні продовжить розгляд справи Луценка

Кримінал
299
Печерський районний суд столиці сьогодні продовжить розгляд справи колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка, передає кореспондент УНН.
Головуючий у справі суддя Сергій Вовк.
Зазначимо, що минулого разу, 11 липня, він переніс судове засідання через свою зайнятість у розгляді іншої справи.
На минулому судовому засіданні розглядалося клопотання про направлення справи на додаткове розслідування. В основі цього клопотання є те, що низка слідчих дій не проводиться в процесі досудового слідства, і той обвинувальний висновок, який було надано, не відповідає вимогам закону, але суд відмовив у задоволенні цього клопотання.
Іншим ключовим питанням у цьому засіданні стало те, що представники Генпрокуратури заявили клопотання про допит народного депутата Москаля в ролі свідка.
Нагадаємо, Луценка 26 грудня затримали співробітники спецпідрозділу СБУ "Альфа" близько 13 години біля його квартири на вулиці Старонаводницькій у Печерському районі, коли він виходив погуляти з собакою.
Екс-міністр МВС звинувачується за ч.3 ст. 364 Кримінального кодексу - "зловживання службовим становищем". Йому загрожує 10 років ув'язнення з конфіскацією.
Нагадаємо також, що депутат Європейського парламенту, польський політик Марек Сівець звернувся з листом до Печерського районного суду. У своєму листі євродепутат звертається до "Вищому суду в Україні з проханням переглянути рішення про затримання Юрія Луценка".
"Переконаний, що арешт є винятковою мірою запобіжного заходу, яка повинна застосовуватися до підозрюваного виключно у разі реальної загрози. Видається, щодо Луценку, чий стан здоров'я залишає бажати кращого, можна було б вибрати більш м'яку міру запобіжного заходу", - зазначає у листі Сівець.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас