МВФ застерігає Німеччину від спаду кон'юнктури — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ застерігає Німеччину від спаду кон'юнктури

Казна та Політика
257
Міжнародний валютний фонд (МВФ) вважає, що збереження високих темпів економічного розвитку в Німеччині можливе лише в разі проведення реформ. Без політичних рішень країні не вдасться підтримати нинішню високу кон'юнктуру, говориться в аналітичній доповіді МВФ, оприлюдненій 12 липня у Вашингтоні.
Експерти похвалили Німеччину, яка зуміла швидше, ніж ряд інших країн, подолати наслідки економічної і фінансової кризи, відзначає агентство dpa. Приріст ВВП цього року складе 3,2 відсотка, тоді коли раніше МВФ називав цифру 2,5 відсотка. Проте вже наступного року може відбутися спад кон'юнктури. Зростання складе лише 2 відсотки, прогнозують експерти. Зберегти високі темпи економічного розвитку не вдасться без проведення широкомасштабних політичних реформ, говориться в доповіді.
Агентство AFP звертає увагу на слова голови європейської філії МВФ Ашока Моді, на думку якого Німеччина перестала грати роль "економічного локомотива Європи". Ситуація могла б покращитися в разі вживання урядом в Берліні додаткових заходів. Зокрема, слід подолати надмірну залежність від експорту і сприяти збільшенню споживання усередині країни.
Необхідно також провести реформи податкової системи, у сфері освіти, а також стимулювати розвиток інноваційних галузей. Головну ставку слід робити не на зниження податків, а на забезпечення умов для залучення на ринок праці жінок і літніх громадян. "Всі ці заходи сприятливо позначилися б не тільки на ситуації в Німеччині, але і в інших країнах Європи і світу", - підкреслив експерт.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас