Бернанке: ФРС готова діяти, якщо економіці буде потрібне додаткове стимулювання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бернанке: ФРС готова діяти, якщо економіці буде потрібне додаткове стимулювання

Казна та Політика
1767
Федеральна резервна система (ФРС) США готова вжити додаткових заходів стимулювання, включаючи запуск чергового раунду викупу держоблігацій, якщо економіка опиниться під загрозою нового спаду, заявив голова ФРС Бен Бернанке на засіданні банківського комітету Палати представників Конгресу США в середу, повідомляє агентство Bloomberg.
"Залишається ймовірність того, що слабкість, яка проявилася недавно в економіці, виявиться більш довговічним явищем, ніж очікувалося, а ризики дефляції з'являться знову, що спричинить за собою необхідність додаткової підтримки в області кредитно-грошової політики, - зазначив Б. Бернанке. - Федрезерв як і раніше готовий відреагувати, якщо макроекономічні дані вкажуть на необхідність коригування кредитно-грошової політики".
Заява Бернанке стала першим коментарем представника американського ЦБ після того, як минулої п'ятниці з'явився звіт Мінпраці США, згідно з яким кількість робочих місць в економіці країни в червні зросла лише на 18 тис., що виявилося гірше за найбільш песимістичний прогноз аналітиків Bloomberg, а безробіття виросло до 9,2% - максимального рівня з початку року.
Глава ФРС визнав, що ці дані були такими, що "розчаровують". Він сказав, що низькі темпи відновлення ринку праці в травні і червні були наслідком тимчасових факторів, таких як, наприклад, високі ціни на енергоносії, і заявив, що в другому півріччі ситуація зміниться в кращу сторону.
"Як тільки тимчасові негаразди, які стримували відновлення економіки, зникнуть, ми очікуємо знову побачити вплив стимулюючої політики у вигляді більш помітного зростання економічної активності і прискорення темпів створення робочих місць", - підкреслив Бернанке і зазначив, що "ситуація в економіці може піти і таким шляхом, який зажадає переходу до менш стимулюючої політики".
Глава ЦБ відзначив, що у ФРС США все ще є засоби підстьобнути відновлення економіки, якщо виявиться, що недавнє погіршення макроекономічної кон'юнктури виявиться більш затяжним, ніж передбачається зараз.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас