За неофіційними даними, Китай проведе вперше в історії стрес-тести брокерських компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За неофіційними даними, Китай проведе вперше в історії стрес-тести брокерських компаній

Казна та Політика
181
Китай проведе перші в історії стрес-тести брокерських компаній вже цього року, щоб оцінити готовність галузі до потенційних ризиків, що випливають з погіршення ділового клімату та економічної обстановки, повідомили сьогодні близькі до планів китайського регулятора джерела, передає Reuters.
Орган, який здійснює нагляд за ринком цінних паперів, уже зажадав від деяких брокерських контор, включаючи China International Capital Corp. (CICC), провести "пілотні" стрес-тести. Програма може бути поширена на всю галузь уже в II півріччі.
На думку аналітиків, ініціатива влади КНР провести стрес-тести брокерських компаній не пов'язана з поточними економічними труднощами, а скоріше є спробою поліпшити обстановку з управлінням ризиками у фінансовому секторі.
Комісія з регулювання ринку цінних паперів в КНР повинна зараз визначитися з параметрами стрес-тестів. В рамках "пілотної" програми брокерським компаніям буде надана можливість самостійно вибрати "найбільш несприятливий варіант розвитку подій".
Коли програма буде проведена на національному рівні і стануть відомі результати, брокерські компанії, при тестах яких виявлені серйозні ризики, повинні будуть провести реструктуризацію бізнесу або скоригувати плани подальшого розвитку.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас