Нове у справі АТ “Кредит Банк (Україна)” — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нове у справі АТ “Кредит Банк (Україна)”

Фондовий ринок
85
Правління АТ “Кредит Банк (Україна)” інформує, що 7 лютого 2003 року Львівська ДПІ хотіла влаштувати показове вилучення документації, але документи, які вони прийшли вилучати, вже неодноразово надавалися податківцям.
В зв’язку з цим інцидентом Правління АТ “Кредит Банк (Україна)” заявляє, що з великим здивуванням і занепокоєнням сприймає дії львівських податкових органів. Спосіб здійснення акції, в т.ч. використання озброєних податківців, для отримання від банку документів у справі, яка знаходиться на останньому етапі судового розслідування, є дивним і зовсім незрозумілим.
Банк вже неодноразово повідомляв про те, що Господарський суд Львівської області 17.12.2002 року виніс рішення, яким задовольнив позов банку щодо законності віднесення формування резервів під активні банківські операції 1995-1998рр. і рішення податкової інспекції м. Львова по донарахуванню податку на прибуток та застосуванню до банку фінансових санкцій скасував.
Раніше правильність дій банку також підтверджували спеціалісти НДІ фінансового права ДПА України, Інституту держави і права АН України, комітетом Верховної Ради України з питань фінансів і банківської діяльності та Національним Банком України.
На сьогодні проти жодного з працівників АТ “Кредит Банк (Україна)” не порушена кримінальна справа. Це підтверджується листом прокуратури м. Львова, отриманого банком 3 лютого 2003 року.
Кредит Банк (Україна) завжди демонстрував відкриту позицію стосовно співпраці як з податковою інспекцією, так і іншими установами, що здійснюють контроль і нагляд. Банк ніколи не чинив перешкод в наданні необхідних документів контролюючим органам.
Вищезазначені дії розцінюються Правлінням Кредит Банку (Україна) як спосіб психологічного впливу на керівництво банку, працівників та клієнтів, шляхом створення негативного іміджу банку. Разом з тим, такі дії підривають авторитет банку як інституту громадської довіри, заподіють моральної шкоди інвесторам банку – KREDYT BANK S. A. (Польща), Європейського Банку Реконструкції та Розвитку.
У зв”язку з ситуацією, яка склалася, банк звернувся до Прокуратури м. Львова зі скаргою про перевищенню працівниками ДПІ м. Львова своїх посадових обов”язків, порушення норм чинного законодавства та вчинення протиправних дій в приміщенні банку.
Правління Кредит Банку (України) ще раз заявляє, що банк у своїй діяльності аполітичний, прозорий і не приховує жодних документів про свою роботу.
Слід зазначити, що сума податків сплачених Кредит Банком (Україна): у минулому році становила 15,4 мільйонів гривень, у січні 2003 році – 1,2 млн.грн.
За матеріалами:
Кредобанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас