МВФ закликає Італію рішуче скоротити витрати бюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ закликає Італію рішуче скоротити витрати бюджету

Казна та Політика
246
Міжнародний валютний фонд (МВФ) закликав владу Італії до рішучих дій зі скорочення бюджетних витрат для того, щоб знизити обсяг державного боргу.
У заяві МВФ говориться, що Рим надто оптимістично ставиться до перспектив економічного зростання.
"Керівництво МВФ підкреслює, що затвердження пакету заходів зі скорочення бюджетних витрат стане ключовим чинником, - говориться в заяві фонду. - Деякі керівники МВФ вважають, що жорсткі заходи економії в Італії нададуть позитивний ефект на фондові ринки".
МВФ також звертає увагу на те, що в планах Італії з проведення податкової реформи відсутні необхідні деталі.
Заява МВФ зроблена на тлі побоювань, що посилюються, що Італія стане наступною жертвою боргової кризи, і зростання прибутковості італійських держпаперів, яка підскочила цього тижня до максимумів з 1997 року. До того ж італійська влада саме розпочала обговорення кризового бюджету, передає BBC.
Міністр фінансів Італії Джуліо Тремонті запропонував в найближчі три роки урізати бюджет на 48 млрд євро. До 2014 року, за планом Дж.Тремонті, дефіцит бюджету має бути зведений до нуля. Наразі бюджетний дефіцит Італії становить 3,9% від ВВП країни.
На тлі зростання побоювань, що доля Греції може осягнути не тільки Італію, але й інші європейські країни, насамперед Іспанію, Ірландію та Португалію, міжнародне рейтингове агентство Moody's знизило кредитний рейтинг Ірландії до рівня "Ba1". Рейтинги ірландських державних облігацій переведені в спекулятивну, або "сміттєву" категорію.
У ході торгів у вівторок прибутковість 10-річних держоблігацій Італії вперше в 1997 роки ненадовго перевищила 6%. Проте в середу прибутковість цих паперів опустилася на 7 б.п. - До 5,49%.
Раніше повідомлялося, що аналітик Evolution Securities у Лондоні Гері Дженкінс порахував, що в середньому між досягненням стійкої 6%-ої прибутковості 10-річних облігацій Греції, Ірландії та Португалії і стрибком вище 7%, після якого випливало звернення по міжнародну допомогу, минало 39 днів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас