Глава ОЕСР: Дефолту Греції можна уникнути — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава ОЕСР: Дефолту Греції можна уникнути

Казна та Політика
282
Приватні кредитори Греції повинні взяти участь у наданні їй допомоги, однак дефолт не є необхідністю для Афін, у яких залишаються інші способи вирішення боргових проблем, вважає голова Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) Анхель Гурріа. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".
"Грецький дефолт не є необхідним або неминучим, що дійсно потрібно, так це участь приватного сектора у вирішенні проблеми", - цитує виступ Гурріа грецьке видання Ekathimerini. "Нам потрібен час, щоб запобігти перетворенню проблеми ліквідності в проблему кредитоспроможності", - додав глава ОЕСР. Для цього, на його думку, терміни погашення всіх держоблігацій Греції, а не тільки трирічних або п'ятирічних паперів повинні бути продовжені за добровільною згодою з інвесторами. "Процес порятунку держав за рахунок коштів платників податків не може тривати вічно, кредитори повинні зробити свій внесок у вирішення", - сказав Гурріа.
Тим часом міністр фінансів Нідерландів Ян Кес де Ягер заявив, що "вибірковий дефолт Греції вже не є забороненою темою" і керівники єврозони не відкидають його ймовірності.
За словами міністра Греції Евангелоса Венізелоса, Європейський центральний банк і міністри фінансів єврозони в даний час розглядають 36 різних сценаріїв залучення приватних кредиторів до надання допомоги Греції.
Афінам необхідна наступна порція фінансових вливань до 14 вересня, щоб уникнути порушення термінів погашення боргових зобов'язань, стверджують інформовані джерела в урядових колах. У зв'язку з цим очікується посилення тиску на Євросоюз з метою більш швидкого вирішення грецького питання.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас