За зарплату "в конвертах" порушили кримінальну справу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За зарплату "в конвертах" порушили кримінальну справу

Кримінал
715
У Києві викрито підприємця, який виплатив нелегальним робочим понад 13 млн. грн. зарплати "в конвертах".
Як повідомили УНІАН у прес-центрі Державної податкової адміністрації у м. Києві, минулого року, в результаті перевірки, приватному підприємцю, який займався будівництвом, було донараховано понад 3 млн. грн. податків та штрафних санкцій. В результаті чого було порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах). Однак, як відзначають в прес-центрі, донараховані кошти шахрай досі не сплатив до бюджету, не зупинивши при цьому ведення свого тіньового бізнесу.
У ході нинішнього слідства з'ясувалося, що 30-річний киянин наймав "працівників" через знайомих або знаходив їх на Центральному залізничному вокзалі міста Києва, як тільки вони сходили з поїзда. Будівельні роботи проводились як у столиці, так і у Львівській, Закарпатській та Волинській областях. Знову жодних трудових договорів з найманими робітниками підприємець не укладав, а розрахунки виробляв готівкою, які особисто знімав зі своїх банківських рахунків.
У результаті перевірки встановлено, що тільки за два роки приватним підприємцем здійснено 168 фактів виплати заробітної плати "в конвертах" на загальну суму понад 13 млн. грн.
Зараз Прокуратурою міста Києва проти громадянина порушено кримінальну справу вже за ст. 172 КК України - грубе порушення законодавства про працю. Киянину загрожує до двох років виправних робіт.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас