Ветеринари заборонили поставки продукції з 18 підприємств України до країн Митного союзу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ветеринари заборонили поставки продукції з 18 підприємств України до країн Митного союзу

Аграрний ринок
275
Представники Россільгоспнагляду, Мінсільгосппроду Білорусі та Мінсільгоспу Казахстану обговорили результати інспекції 32 українських підприємств. Поставки з 18 підприємств заборонено.
Як повідомив Россільгоспнагляд, за їх результатами чотири підприємства - ТОВ "Техмолпром" (виробництво молочної продукції), ЗАТ "Хмельницька маслосирбаза" (виробництво молочної продукції), птахофабрику "Снятинська Нова" (вирощування гусей, забій птиці, виробництво готової продукції), а також ТОВ "ВМП" (забій свиней) включені до реєстру підприємств-постачальників продукції в країни Митного союзу.
При цьому звернуто увагу ветеринарної служби України на те, що поставки можуть бути обмежені у разі "ненадання протягом одного календарного гарантій усунення зазначених в ході інспекції недоліків на продукцію, вироблену цими підприємствами".
У зв'язку з тим, що шість підприємств не підтвердили в повному обсязі виконання вимог Митного союзу, на поставки їхньої продукції введено тимчасові обмеження. Це стосується ТОВ "ВО "Моліс" (виробництво молочної продукції), ТОВ" Компанія "Зевс ЛТД" (забій великої рогатої худоби), м'ясокомбінату "Зоря" (забій великої рогатої худоби і свиней", ТОВ "Білоцерківський молочний комбінат", "Конотопм'ясо" (забій великої рогатої худоби, свиней, оброблення і зберігання яловичини і свинини), ТОВ "Молочний дім".
На надання матеріалів про усунення зазначених у ході інспекції недоліків і гарантій ветеринарною службою України щодо відповідності їх ветеринарно-санітарним вимогам і нормам Митного союзу відведено місяць.
Крім того, введено обмеження на поставки продукції з 12 підприємств, які не пройшли інспекцію - ТОВ "Спартак" (забій великої рогатої худоби), Крижопільський філія ТОВ "Інтер ФУД", ТОВ "Елітекс" (виробництво готової м'ясної продукції), ТОВ "Комплекс Агромарс" (забій птиці, оброблення, переробка, упаковка і зберігання м'яса птиці), ТОВ "Виробничо-комерційне підприємство "Прилуки-Агропереробка" (забій великої рогатої худоби, свиней). ВАТ "Звенигородський сироробний комбінат", Жашківський маслозавод, Літинський молочний завод, Ічнянській молочно-консервний комбінат, Куп'янський молочно-консервний комбінат, ТОВ "Свіженька" (забій великої рогатої худоби і свиней, оброблення яловичини та свинини), "М'ясопереробний комплекс ЛТД" (забій птиці, оброблення, пакування, зберігання м'яса птиці).
Россільгоспнагляд також повідомив, що в список постачальників не можуть бути включені 10 перевірених підприємств, у тому числі ПАТ "Вімм-Білль-Данн Україна" (виробництво молочної продукції) та його філія в Харкові.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас