Греф допускає стабілізацію ситуації на валютному ринку Білорусі до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греф допускає стабілізацію ситуації на валютному ринку Білорусі до кінця року

Казна та Політика
134
Стабілізація ситуації на валютному ринку Білорусі за збалансованої політики можлива до кінця 2011 року, вважає президент - голова правління Сбербанку Росії Герман Греф.
"Ми бачимо, що за наявності збалансованої політики до кінця поточного року ситуацію в Білорусі можна не тільки стабілізувати, а й істотно поліпшити", - зазначив Греф на зустрічі з президентом Білорусі Олександром Лукашенком у Мінську у вівторок.
За інформацією Грефа, з початку року Сбебранк направив "додаткову ліквідність на підтримку нашого банку (БПС-банку) приблизно на $480 млн". "Думаю, що це допомогло підтримати стійкість нашого банку. Думаю, що ми також в цей період часу допомогли багатьом підприємствам в Білорусі - в енергетиці, в промисловості, в сільському господарстві", - сказав Греф.
"Я підготувався до зустрічі, по тому, чим би ми могли бути вам корисні в цей період часу", - заявив глава Сбербанку РФ.
Президент Білорусі, зі свого боку, подякував керівництву Сбербанку Росії за те, що "наприкінці минулого року, протягом цього року, коли у нас виникли певні проблеми, ви, як і обіцяли, ваш підрозділ в Білорусі (БПС-банк ) дуже порядно себе веде". "Ви надаєте підтримку нашому реальному сектору з придбанням за імпортом. Це дорого коштує, і я це дуже ціную", - зазначив Лукашенко.
"Я дуже радий, що свого часу долю цього банку (БПС-банку) ми зв'язали зі Сбербанком Росії, і маємо сьогодні відповідну підтримку", - сказав білоруський президент.
Лукашенко заявив, що в ході зустрічі хотів би обговорити з Грефом ряд проблем. "Так і ви мовчати не будете, підкажете те, що ви бачите з боку, що нам потрібно робити в цій ситуації. Для нас це дуже важливо", - зазначив президент Білорусі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас