Греція позичила у вівторок 1,6 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція позичила у вівторок 1,6 млрд євро

Казна та Політика
369
Греція позичила у вівторок 1,62 млрд євро в 26-тижневих казначейських векселях, повідомило державне агентство з управління боргом.
Відсоток за облігаціями залишився на високому рівні в 4,9% проти 4,96% в ході попереднього розміщення в червні поточного року. Попит з боку інвесторів в 2,9 рази перевищив пропозицію.
Греція тестує ринки короткостроковими запозиченнями, оскільки довготривалі позики виявилися недоступні країні через кризу суверенного боргу. За 10-річними грецькими облігаціями ринки вимагають до 17% річних. Греція рефінансує 350-мільярдний борг за рахунок кредитів ЄС і МВФ.
Розміщення було проведено у вівторок на тлі нових побоювань щодо ситуації з суверенним боргом в єврозоні, зокрема в Італії та Іспанії. Також міністри фінансів країн єврозони напередодні не домовилися про новий пул кредитів для Греції, який, як сподівалися в Афінах, буде сформований вже у липні. Як наслідок, побоювання щодо можливого дефолту Греції знову поширилися на ринках, а євро впав до чотиримісячного мінімуму до долара.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас