Китайський прем'єр вважає за необхідне знизити рівень інфляції в країні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайський прем'єр вважає за необхідне знизити рівень інфляції в країні

Казна та Політика
146
Китайський уряд буде вживати заходів для зниження темпів зростання в країні, заявив у вівторок прем'єр Держради КНР Вень Цзябао, повідомили місцеві ЗМІ.
"Нам слід підтримувати стабільні і досить високі темпи економічного розвитку, продовжувати трансформацію економічної моделі і взяти під контроль інфляційні очікування", - сказав він на засіданні постійного комітету Держради.
Він зазначив, що "необхідно знизити темпи зростання цін і при цьому не допустити істотних коливань у темпах економічного зростання".
Прем'єр підкреслив: "Важливо продовжувати як пріоритетні завдання здійснення макроекономічного врегулювання підтримання стабільного рівня цін на споживчі товари".
Одночасно, за словами Вень Цзябао, при продовженні політики макрорегулювання "слід підвищувати ступінь спрямованості та гнучкості цієї політики в залежності від конкретної обстановки".
У 2011 році стримування інфляційних процесів названо одним з основних економічних завдань в Китаї. Разом з тим, незважаючи на вжиті заходи, інфляція продовжує прискорюватися. Урядом передбачено максимальний рівень зростання інфляції за підсумками року в межах 4%, проте в першому півріччі вона досягла 5,4%, а в червні підвищилася до рекордних за останні три роки 6,4%.
Як повідомлялося, в липні 2011 року інфляція в Китаї ще прискориться і може досягти піку, відзначили експерти Держкомітету КНР з розвитку і реформ. За підсумками 2011 року вона, швидше за все, складе близько 5%, вважають вони.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас