Центр європейської політики не відкидає дефолту Франції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Центр європейської політики не відкидає дефолту Франції

Казна та Політика
946
Проведене Центром європейської політики дослідження Індекс дефолту показало, що в середньостроковій перспективі Франції загрожує втрата кредитоспроможності.
Як повідомляється, щоб уникнути дефолту, країні потрібно провести рішучі структурні реформи. У дослідженні вказується, що в 2001-2003 роках Франція була нетто-експортером капіталу тйінвестувала в закордонні активи. Проте, в 2010 році потреба французької економіки в капіталі була вже на рівні 3,8% ВВП з дефіцитом бюджету в 74 млрд євро.
Індекс дефолту Франції за винятком 2006 і 2007 років знижувався і в минулому році вперше впав нижче нуля. Таким чином, витрати на споживання перевищували доходи на внутрішньому ринку, в 2010 році цей розрив оцінюється не менше ніж в 0,6% ВВП або 12 млрд євро.
У Центрі європейської політики дійшли до висновку, що без фундаментальних економічних реформ Франції в середньостроковій перспективі загрожує втрата кредитоспроможності.
Також окрему увагу приділено тому, що французькі банки є одними з головних власників грецьких боргових паперів. До кінця минулого року Греція заборгувала їм $53 млрд.
У дослідженні сказано, що в набагато гіршій ситуації, ніж Франція, опинилися Італія та Іспанія. Обидві ці країни позичають за кордоном більше, ніж інвестують у розширення власного виробництва, і саме така модель призвела економіки Греції та Португалії до плачевного стану, вважають експерти.
Тим часом, стійкими економіками, на думку авторів дослідження, можуть похвалитися Німеччина, Нідерланди, Австрія, Фінляндія, Естонія, Люксембург і Бельгія.
Нагадаємо, у квітні повідомлялося, що державна заборгованість країн єврозони в 2010 році досягла історичного максимуму. Держборг регіону збільшився на 5,5 в.п. з 2009 року і склав 85,1% ВВП.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас