Наступне слухання у справі екс-голови МВФ Стросс-Кана відкладено до 1 серпня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Наступне слухання у справі екс-голови МВФ Стросс-Кана відкладено до 1 серпня

Кримінал
166
Наступне слухання у справі колишнього директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду (МВФ) Домініка Стросс-Кана відкладено до 1 серпня. Спочатку воно було призначено на 18 липня ц.р., передає РБК з посиланням на Associated Press.
За словами адвокатів Стросс-Кана, який звинувачується в сексуальному домаганні, це буде остання поява екс-голови МВФ в залі суду, пов'язана з цією справою.
Нагадаємо, 62-річний Стросс-Кан був заарештований департаментом поліції в травні 2011 р. в аеропорту Нью-Йорка за звинуваченням у спробі зґвалтування 34-річної покоївки готелю, в якому він мешкав. Колишньому голові МВФ пред'явлено звинувачення за сімома пунктами, серед яких сексуальне домагання, спроба зґвалтування і незаконне позбавлення волі. Під тиском звинувачень Стросс-Кан покинув свою посаду 19 травня 2011 р., хоча не визнав себе винним по жодному з пунктів.
Пізніше справа отримала новий поворот. Як з'ясувала поліція Нью-Йорка, покоївка готелю Sofitel, яка звинуватила Стросс-Кана в зґвалтуванні, постійно брехала на допитах, ймовірно, з метою отримати від цього вигоду. Крім того, в поліції припускають, що жінка може бути замішана в торгівлі наркотиками і відмиванні грошей. 1 липня ц.р. суд Нью-Йорка звільнив Стросс-Кана з-під домашнього арешту.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас