Єврокомісар: необхідно позбавити монополії провідні рейтингові агентства США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісар: необхідно позбавити монополії провідні рейтингові агентства США

Казна та Політика
495
Єврокомісар з питань юстиції Вівіан Редінг наполягає на тому, щоб позбавити монополії три провідні американські рейтингові агентства: Standard & Poors (S & P), Moody's і Fitch, повідомляє Deutsche Welle з посиланням на газету "Die Welt".
"Європа не повинна допустити, щоб її зламали три приватні американські компанії", - заявила Редінг.
На думку єврокомісара, країнам "великої двадцятки" слід прийняти спільне рішення про роздробленні картелю рейтингових американських агентств. Альтернативою могло б стати створення незалежних європейських і азіатських рейтингових агентств. Але на це потрібен час, підкреслила Вівіан Редінг.
Відзначимо, раніше Європейська організація з цінних паперів і ринків (ESMA) заявила, що може позбавити американські рейтингові агентства Standard & Poor's, Moody's і Fitch ліцензій в результаті недотримання європейських норм.
Глава ESMA Стівен Майор вважає, що питання про зобов'язання та відповідальності рейтингових агентств в США досконально не відрегульований, що ускладнює контроль над ними з боку ESMA.
Нагадаємо, раніше агентство Moody's знову різко знизило кредитний рейтинг Португалії. Рейтинг цієї країни опущений одразу на 4 пункти до рівня Ba2, який фінансисти називають "сміттєвим". В результаті упав курс акцій на біржі в Лісабоні.
Moody's також знизило рейтинг Греції до рівня "Caa1" з "B1" відразу на 3 ступені і попередило про можливість подальшого зниження з посиланням на зростаючий ризик реструктуризації боргів.
У свою чергу рейтингове агентство Standard & Poor's пригрозило Греції "вибірковим дефолтом" в разі реструктуризації грецьких боргових зобов'язань через обмін існуючих облігацій на нові бонди з віддаленим терміном погашення.
Standard & Poor's (S&P) - дочірня компанія корпорації McGraw-Hill, що займається аналітичними дослідженнями фінансового ринку.
Moody's - міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service. Moody's є дочірньою компанією Moody's Corporation. Займається присвоєнням кредитних рейтингів, дослідженнями та аналізом ризиків.
Fitch Ratings - міжнародна корпорація, відома в основному як рейтингове агентство. Головне завдання - надання світовим кредитних ринків незалежних та орієнтованих на перспективу оцінок кредитоспроможності, аналітичних досліджень і даних.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас