Екс-глава ФДМ заявляє про відновлення розгляду справи про інвестзобов'язання "Арселор Міттал Кривий Ріг" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-глава ФДМ заявляє про відновлення розгляду справи про інвестзобов'язання "Арселор Міттал Кривий Ріг"

Казна та Політика
283
Колишній голова Фонду державного майна Валентина Семенюк-Самсоненко заявляє, що Вищий адміністративний суд постановив відновити розгляд позову Семенюк-Самсоненко, в якому вона вимагала скасувати договір між ФДМ і "Арселор Міттал Кривий Ріг" (Дніпропетровська область) від 14 травня 2009 р. про перегляд термінів виконання інвестиційних зобов'язань.
Про це йдеться в повідомленні Всеукраїнської громадської організації "Союз жінок України "За майбутнє дітей", яку очолює Семенюк-Самсоненко, з посиланням на заяву останньої.
"Вищий адміністративний суд України своїм рішенням відновив розгляд справи за позовом Валентини Семенюк-Самсоненко про визнання незаконними дій колишнього прем'єр-міністра України Ю.Тимошенко та Фонду державного майна України про призупинення виконання інвестиційних зобов'язань на ВАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг", - йдеться в заяві.
При цьому наголошується, що дата наступного слухання позову буде оприлюднена після його призначення.
Семенюк-Самсоненко вважає, що додаткова угода була укладена в 2009 році незаконно на виконання доручення тодішнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.
Як повідомляло агентство, 11 жовтня 2010 року Окружний адміністративний суд Києва відмовився розглядати вказаний позов Семенюк-Самсоненко.
Окружний адмінсуд Києва суд тоді виніс ухвалу про непідсудність йому даної справи та закрив провадження.
14 травня 2009 р. ФДМ і "Арселор Міттал Кривий Ріг" внесли зміни в договір купівлі-продажу "Криворіжсталі", що передбачають перегляд термінів виконання інвестзобов'язань в умовах економічної кризи.
95,1266% акцій комбінату "Арселор Міттал Кривий Ріг" належить компанії Mittal Steel Germany GmbH, яка входить до складу міжнародного холдингу Arcelor Mittal.
"Арселор Міттал Кривий Ріг" є найбільшим виробником сталевого прокату в Україні, спеціалізується на виробництві довгомірного прокату, зокрема арматур і катанки.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас