Ветвицький: Пенсійна реформа зберегла надвисокі пенсії для чиновників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ветвицький: Пенсійна реформа зберегла надвисокі пенсії для чиновників

Казна та Політика
1291
Пенсійна реформа зберегла надвисокі пенсії для чиновників. Про це заявив народний депутат, президент партії "Правда" Дмитро Ветвицький, коментуючи пенсійну реформу.
"Парламент узаконив аморально високі пенсії чиновників. Згідно з пенсійною реформою уряду більшість пенсіонерів будуть отримувати 764 грн на місяць, а колишні депутати та міністри - в десять разів більше: 7 тис. 640 грн. Це - аморальна різниця в пенсіях, якої немає в жодній демократичній країні світу... Більше того, величезні пенсії VIP-пенсіонерів, які вже перебувають на пенсії, взагалі ніяк не обмежені. Отже, вони й надалі будуть отримувати 20-40 тисяч гривень на місяць. Крім того, депутати вирішили залишити собі вихідну допомогу в розмірі 160 тис. грн, а також безкоштовне санаторно-курортне лікування, відкинувши мою ініціативу про скасування всіх пенсійних привілеїв для чиновників", - зауважив Ветвицький. - "За таких обставин говорити про довіру до пенсійної системи з боку громадян України не доводиться. Люди не будуть відраховувати гроші до Пенсійного фонду, щоб на них жирували чиновники і депутати. Отже, очевидно, що пенсійна реформа уряду буде провальною і не дасть результату ні через рік, ні через 15 років".
Нагадаємо, Верховна Рада України (ВР) 8 липня прийняла у другому читанні та в цілому проект закону "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи" (№7455 від 13.12.2010 р.), розроблений Кабінетом міністрів України. Під час вечірнього засідання законопроект підтримали 248 народних депутатів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас