Королевська: Верховна Рада працювала, як хлібозавод — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Королевська: Верховна Рада працювала, як хлібозавод

Казна та Політика
260
Народний депутат України (фракція "БЮТ-Батьківщина"), голова Комітету з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Наталія Королевська вважає невдалими реформи уряду з дерегуляції і детінізації економіки.
Про це Королевська заявила в ефірі програми "Велика політика" на телеканалі "Інтер", повідомили УНІАН у прес-службі депутата.
На думку Королевської, під час восьмої сесії Верховна Рада працювала, як хлібозавод. "Закони приймалися навіть вночі. І вся країна за цим спостерігала. Але про роботу парламенту треба судити не за кількістю законів, а за їх якістю і за тими результатами, які люди відчувають на собі після такої ударної роботи народних депутатів", - заявила Королевська.
Голова парламентського комітету вважає, що результати цієї роботи очевидні. "Ми розпочали реформу дерегуляції. Всі про це чули. Можна сміливо стверджувати, що в цій сфері прийнято законів більше, ніж за попередні 20 років. Але замість пожвавлення ділової активності люди відчули зростання безробіття, скорочення інвестицій і погіршення бізнес-клімату. Це відбувається тому, що потрібні і корисні закони з дерегуляції залишилися на папері, а Податковий кодекс "накрив" малий і середній бізнес, паралізувавши його роботу", - вважає Королевська.
Ще однією невдалою реформою, за її словами, стала детінізація економіки. "Ми чуємо щодня, як влада бореться з корупцією, як іде легалізація зарплат за планом, розробленим віце-прем'єром Сергієм Тігіпком. Насправді в країні відбувається централізація тіньової економіки, при якій тіньові процеси стають сильнішими, ніж легальні. Створюються умови, за яких працювати в тіні вигідніше, і це ще більше руйнує економіку України", - сказала Королевська.
Вона також спростувала заяви представників Кабінету міністрів про стрімке зростання економіки. "Уряд радісно звітує про зростання ВВП, про збільшення випуску промислової і сільгосппродукції. Але коли приїжджаєш до людей, то чуєш абсолютно протилежне. Люди відчувають зростання економіки за зростанням цін на продукти і товари першої необхідності, а також за нестримним зростанням тарифів. В результаті непродуманих і погано організованих реформ люди в нашій країні стали жити в 1,5 рази гірше, а олігархи стали жити удвічі краще", - заявила Королевська.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас