Литвин розраховує, що буде жити на пенсію 8 тис. грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин розраховує, що буде жити на пенсію 8 тис. грн

Казна та Політика
762
Голова Верховної Ради Володимир Литвин припускає, що коли вийде на пенсію, буде отримувати не більше 8 тис. грн в результаті проведеної пенсійної реформи.
"Мені до пенсії ще далеко. Але якщо вийду, то за результатами реформи це буде не більше 8 тис. грн. А за мірками сьогоднішнього дня вона була б майже в два рази вищою! Але я розраховую, що до того часу, коли мені потрібно буде виходити на пенсію, середня пенсія по країні буде більше 8 тис. грн. Тому що життя на місці не стоїть, і ціни не знижуються, а лише зростають", - зазначив Литвин в інтерв'ю Коммерсант-Україна.
При цьому Литвин наполягає, що в Україні не повинно бути надвисоких пенсій: "Якщо ми це зробимо, навіть з урахуванням того, що це і не принесе великих коштів до Пенсійного фонду, то людина хоча б не буде дратуватися, що одні отримують тисячу гривень, а інші сорок тисяч".
Згідно з прийнятим вчора законом, вводиться обмеження максимальних пенсій 10 прожитковими мінімумами для непрацездатних. Однак депутати попереджають, що швидше за все цю норму визнає незаконною Конституційний суд.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас