Литвин: Обмеження максимальних пенсій не суперечить Конституції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин: Обмеження максимальних пенсій не суперечить Конституції

Казна та Політика
439
Обмеження верхньої межі розмірів пенсій не буде суперечити Конституції при виплаті тих пенсій, які призначаються. Про це, відповідаючи на запитання УНН, сказав голова Верховної Ради Володимир Литвин.
"Обмеження верхньої межі пенсій не буде суперечити рішенню конституційного суду для тих пенсій, які призначаються. Це буде суперечити тим пенсіям, які вже є", - зазначив Литвин.
Він також зазначив, що варіант обкладення стовідсотковим податком тих пенсій, які перевищують 10 прожиткових мінімумів, неприйнятне тому, що пенсії - це соціальні виплати, які не обкладаються.
"А от якщо Конституційний суд щодо свого рішення (про максимальні пенсії - Ред.) прийме нове рішення, то це буде абсолютно новий документ. Тоді мусить визначатися Верховна Рада, а для цього потрібно, щоб звернулися або Президент, або група народних депутатів. І я хотів би подивитися, хто з цього приводу публічно звернеться до Конституційного суду", - додав Литвин.
Нагадаємо, згідно з прийнятим сьогодні вночі законопроектом про пенсійну реформу верхня межа нарахування пенсій становить 10 прожиткових мінімумів.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас