Верховна Рада скасувала фактичні податкові перевірки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Верховна Рада скасувала фактичні податкові перевірки

Казна та Політика
2622
Верховна Рада скасувала фактичні перевірки з боку податкових органів для фізичних осіб-підприємців, не зареєстрованих платниками податку на додану вартість (ПДВ), а також юридичних осіб, які перебувають на спрощеній системі і застосовують ставку єдиного податку 10% до набрання чинності закону про спрощену систему оподаткування.
Відповідні зміни до Податкового кодексу передбачено законом "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів" (щодо удосконалення деяких норм Податкового кодексу, законопроект №8217), який прийняв парламент, повідомила прес-служба парламентського комітету з питань фінансової, банківської діяльності, податкової та митної політики з посиланням на його главу Віталія Хомутинника, передає Інтерфакс.
"Ми свідомо пішли на цей крок, оскільки розуміємо, що таким чином зменшимо адміністративний тиск з боку контролюючих органів на підприємців і створимо сприятливі умови ведення бізнесу в умовах податкової реформи", - підсумував парламентарій.
Крім цього, він зазначив, що закон також встановлює мораторій на здійснення заходів державного нагляду з боку органів державної влади та органів місцевого самоврядування (КРУ, Державний пожежний нагляд тощо) до введення спрощеної системи оподаткування. Дозволяється тільки здійснювати позапланові перевірки за дотриманням санітарних вимог і на підставі скарг споживачів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас