Депутати не змогли відмовитися від своїх пенсій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати не змогли відмовитися від своїх пенсій

Казна та Політика
5166
Народні депутати відмовилися встановити норму про розрахунок своїх пенсій на загальних підставах як усім громадянам України. За поправку члена фракції "Наша Україна - Народна самооборона" Арсенія Яценюка про те, щоб пенсійне забезпечення народних депутатів здійснювалося на умовах і в порядку, визначеному законом "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", проголосували 75 народних депутатів з 368, зареєстрованих у залі.
На даний момент пенсія народним депутатам розраховується згідно з нормами закону "Про статус народного депутата". Цей закон встановлює, що при досягненні депутатів пенсійного віку, за наявності трудового стажу у чоловіків не менше 25 років, у жінок не менше 20 років народному депутату призначається пенсія в розмірі 80% від місячної зарплати працюючого народного депутата. При цьому за кожний повний рік роботи, що перевищує мінімальний трудовий стаж, розмір пенсії збільшується на 1%, але не більше 90% зарплати працюючого депутата.
Цей закон також встановлює, що пенсія народному депутату виплачується в повному розмірі, незалежно від його заробітків чи прибутку, одержуваного після виходу на пенсію. Крім того, у разі виходу на пенсію депутату виплачується грошова допомога в розмірі 12 місячних посадових окладів працюючого депутата за рахунок бюджетних коштів.
Відповідно до кошторису Верховної Ради на 2011 рік, посадовий оклад народного депутата - члена комітету становить 6,109 тисячі гривень на місяць. Разом з тим, діяльність одного народного депутата України, включаючи його помічників, обходиться державному бюджету країни в 2011 році в 553,676 тисячі гривень. У цю суму входять витрати на відрядження, телефонні розмови, проїзд, оплата за виступи на радіо, по телебаченню, публікації в пресі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас