Експерт: Прийняття пенсійної реформи пройшли всі європейські держави — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Прийняття пенсійної реформи пройшли всі європейські держави

Казна та Політика
618
Прийняття пенсійної реформи необхідне для майбутньої модернізації країни, цей шлях пройшли всі європейські держави. Про це на мітингу на підтримку пенсійної реформи, який проходить під стінами Верховної Ради (ВР) України, заявив заступник голови партії "Сильна Україна" Костянтин Бондаренко.
За його словами, сьогодні головним демографічним викликом для всіх європейських країн є старіння населення.
"Європа відповіла на цей виклик. Сьогодні пенсійний вік підвищений у Франції, Угорщині, Чехії та інших державах", - нагадав Бондаренко.
Він підкреслив, що в Чехії прийнято рішення про поетапне доведення пенсійного віку до 73 років, а в інших країнах люди працюють до 65-67 років.
"У порівнянні з цими прикладами, українська влада пішла на м'який варіант. Але підвищення пенсійного віку абсолютно необхідно", - заявив заступник голови "Сильної України". Він також висловив упевненість, що реформа буде прийнята, оскільки вона є наріжним каменем подальшого реформування.
"Прийняття пенсійної реформи стане однією з ознак того, що країна рухається в європейському напрямку", - висловив думку Костянтин Бондаренко.
Нагадаємо, в Києві під ВР близько 5 тис. людей беруть участь у мітингу "Сильної України" на підтримку пенсійної реформи.
Сьогодні, 7 липня, Верховна Рада планує голосувати за пенсійну реформу. Раніше представники влади висловлювали думку, що реформа набере необхідну кількість голосів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас