Експерт: Український електронний земельний кадастр почне працювати наприкінці осені ц.р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Український електронний земельний кадастр почне працювати наприкінці осені ц.р.

Аграрний ринок
620
Єдиний електронний кадастр українських земель має почати працювати наприкінці осені 2011 р. Про це сьогодні повідомив глава Державного агентства земельних ресурсів Сергій Тимченко, передає кореспондент РБК-Україна.
"Ми провели в рамках тестування кадастру три пілотні проекти у Вінницькій області й результати цілком задовільні. Раніше стояло завдання запустити кадастр на початку 2012 р., але, схоже, ми йдемо з випередженням графіка, у дві третини регіональних і районних управлінь завезена необхідна техніка, і запустимо кадастр в кінці осені", - сказав Тимченко.
Спочатку в кадастрі буде міститися інформація про межі ділянок і їхніх власників, але без особистої інформації. "За 2-3 роки ми плануємо наповнити кадастр всією вичерпною інформацією по земельні ресурси, включаючи лісові, промислові та водоохоронні зони, а також дані про склад ґрунтів. Зараз у цьому напрямку ведеться робота, зокрема, з канадською компанією MDA і ще кількома західними фірмами, що мають досвід створення кадастрів", - пояснив глава Держземагентства.
Він зазначив, що доступ до кадастру буде безкоштовним. Фінансування створення земельного кадастру ведеться в рамках кредиту, наданого Світовим банком. Законопроект "Про державний земельний кадастр" ВР має намір у другому читанні розглянути в цей четвер, 7 липня.
Крім того, повідомив Сергій Тимченко, програмістами Держземагентства розроблено програмне забезпечення, яке дозволить райземуправлінням проводити розгляд і реєстрацію земельної угоди протягом 10 днів. "Всім райуправлінням будуть присвоєні електронні ключі та електронні підписи, що істотно спростить процедуру бюрократичного узгодження, а також мінімізує корупцію", - резюмував Тимченко.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас