Росія слідом за ЄС вводить заборону на ввезення деяких видів сільгосппродукції з Єгипту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія слідом за ЄС вводить заборону на ввезення деяких видів сільгосппродукції з Єгипту

Аграрний ринок
282
Федеральна служба з нагляду в сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини РФ (Росспоживнагляд) слідом за Євросоюзом вводить заборону на ввезення в РФ деяких овочів з Єгипту. Зокрема, заборона стосується ввезення насіння, які, за даними Євросоюзу, призвели до спалаху гострої кишкової інфекції в Європі, передає РБК з посиланням на радіостанцію "Маяк".
Підставою для введення заборони став лист, що надійшов у Росспоживнагляд від єврокомісара з охорони здоров'я Джона Даллі. За словами головного санітарного лікаря РФ Геннадія Онищенка, заборона поширюється на паростки рукколи, редиски, буряків, а також на бобові - очищені, неочищені, свіжі та охолоджені.
Нагадаємо, що 5 липня 2011 р. Євросоюз запровадив тимчасову заборону на ввезення певних видів насіння бобових з Єгипту, які могли стати джерелом кишкової інфекції, поширеної в Німеччині та Франції. Дані дії європейської влади послідували після публікації доповіді Європейського центру профілактики та контролю захворювань (ECDC). Проведене ним дослідження підтвердило наявність зв'язку між захворюванням і єгипетським насінням.
1 липня ц.р. ECDC повідомив, що джерелом кишкової інфекції могли бути насіння бобових, імпортовані з Єгипту. За даними організації, насіння пажитника, ввезені з Єгипту в 2009 і 2010 рр., могли бути заражені інфекцією E.coli, від якої вже загинули понад 50 осіб по всьому світу. Насіння були замовлені британською компанією і перепродані до Франції в 2009 р. Роком пізніше пажитник був ввезений до Німеччини.
У доповіді також йдеться, що потенційно небезпечні продукти все ще доступні для купівлі як усередині Європейського союзу, так, можливо, і за його межами. EDCD настійно рекомендує дотримуватися обережності, поки дослідження єгипетських насіння не буде завершено.
Загалом у Європі зареєстровано вже понад 4 тис. хворих.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас