За рік Україна потрапила в п'ятірку найгірших економік світу за версією Forbes — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За рік Україна потрапила в п'ятірку найгірших економік світу за версією Forbes

Казна та Політика
1077
Гіршою економікою світу на середину 2011 року є Мадагаскар. До такого висновку дійшов журнал Forbes, проаналізувавши макроекономічні показники більшості країн світу за останні роки і прогнози розвитку до 2012 року.
Другою у списку опинилася Вірменія, третьою - Гвінея, а п'ятірку найгірших економік світу замикають України і Ямайка.
Про Вірменію в рейтингу Forbes сказано, що ця країна ніяк не може відновитися від кризи: в 2009 році ВВП Вірменії впав відразу на 15 відсотків. При цьому в країні залишається висока інфляція (близько семи відсотків), а ВВП на душу населення становить менше трьох тисяч доларів: це менше однієї третини від аналогічного показника у сусідній Туреччині.
Що стосується України, то про неї в рейтингу сказано, що її ВВП на душу населення знаходиться на рівні таких країн як Сербія та Болгарія. При цьому інфляція в Україні становить близько 10 відсотків. Заважають розвиватися Україні корупція, погані державне управління та судова система.
Про лідера рейтингу - Мадагаскар - сказано, що ВВП на душу населення на острові становить лише 387 доларів, а інфляція - 8,5 відсотка. При цьому ціна рису, основного продукту харчування на Мадагаскарі, збільшилася за останні два роки удвічі.
Forbes сформував рейтинг на основі статистики зростання ВВП та інфляції за три роки (включаючи прогнози МВФ на 2012 рік), по ВВП на душу населення і по торговому балансу країн. Примітно, що результати такого ж рейтингу рік тому сильно відрізнялися від нового: тоді перше місце займала Зімбабве, друге - Демократична республіка Конго, а третє - Гвінея. Лідер рейтингу 2011 року - Мадагаскар - був лише на 10 місці, а Вірменії та України в списку не було взагалі.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас