Печерський суд розглядатиме справу Тимошенко без участі Власенка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Печерський суд розглядатиме справу Тимошенко без участі Власенка

Кримінал
1332
Печерський районний суд Києва розглядатиме справу екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко без участі її захисника Сергія Власенка. Таке рішення було винесене суддею Родіоном Кірєєвим.
"Суд не отримав жодних поважних причин відсутності Власенка", - зазначив Кірєєв.
Нагадаємо, за словами захисту Тимошенко, Сергій Власенко покинув Україну для збору аудиторських документів, які доводять, на думку захисту, невинність підзахисної. Сьогодні на судовому процесі Юлію Тимошенко захищає адвокат Микола Титаренко.
Зазначимо, у Печерському районному суді м. Києва розпочалося чергове судове засідання у справі стосовно екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.
4 липня ц.р. Печерський райсуд оголосив перерву в засіданні суду у справі Тимошенко до 10:00, 6 липня для ознайомлення нового захисника Юлії Тимошенко з матераіалами справи. Про це заявив суддя Родіон Кірєєв.
Відзначимо, Юлія Тимошенко подавала клопотання про надання 30 днів для можливості ознайомлення захисту (адвоката Титаренка) з кримінальною справою, мотивуючи тим, що обвинувальна сторона вже офіційно вважається ознайомлення зі справою.
Також 4 липня ц.р. головуючий суддя Печерського районного суду м. Києва Родіон Кірєєв відмовив задовольнити клопотання екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко в перенесенні розгляду справи. Суддя запевнив, що суд надав достатньо часу для ознайомлення підсудної з обвинувальним вироком. Водночас Тимошенко зазначила, що суд надав лише два робочих дня для ознайомлення замість необхідних трьох.
Як повідомляло радіо "Свобода", захист Юлії Тимошенко має намір вимагати повернення в прокуратуру матеріалів "газової справи" для того, щоб провести очні ставки між Тимошенко, колишнім Президентом України Віктором Ющенко та екс-головою правління "Нафтогазу" Олегом Дубиною.
Тимошенко звинувачують у перевищенні службових повноважень та схваленні одноосібного рішення при укладенні газових угод у 2009 р. Генеральна прокуратура України обрала щодо Юлії Тимошенко запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.
Раніше, Верховна Рада України (ВР) 16 червня затвердила попередній звіт Тимчасової слідчої комісії (ТСК) з питань розслідування обставин підписання газових угод між НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром" 2009 р., в якому навела докази того, що екс-прем'єр-міністр Тимошенко саме з особистої зацікавленості погодилася з ціною в 450 дол./1 ​​тис. куб м російського газу.
Кримінальну справу щодо газових домовленостей проти Тимошенко було передано до Печерського районного суду Києва 17 червня.
21 червня Тимошенко подала скаргу в Європейський суд з прав людини. "У нашій скарзі ми просимо Європейський суд з прав людини визнати те, що при порушенні кримінальної справи стосовно Тимошенко порушено підпункт "з" пункту 1 ст. 5 Європейської конвенції з прав людини", - заявив Власенко.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас