Moody's: Китайські банки надали державі набагато більше кредитів, ніж офіційно визнають у Пекіні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's: Китайські банки надали державі набагато більше кредитів, ніж офіційно визнають у Пекіні

Казна та Політика
179
Китайські банки надали органам місцевого самоврядування КНР набагато більше кредитів, ніж стверджує офіційна статистика. Це загрожує погіршенням перспектив банківського сектора країни, передає портал BFM.Ru з посиланням на повідомлення рейтингового агентства Moody's.
Ревізійне управління КНР 27 червня опублікувало доповідь про ситуацію у сфері банківського кредитування органів місцевого самоврядування. Відомство встановило, що влада на місцях має заборгованість у розмірі 10,7 трлн юанів (близько 1,6 трлн доларів); 8,5 трлн юанів з цієї суми припадає на банки. Аналітики Moody's стверджують, що виявили, що фахівці контрольного відомства не згадали в звіті про існування банківських кредитів регіонах КНР на суму 3,5 трлн юанів (540 млрд доларів).
"Оскільки ці кредити місцевим органам влади не відображені у звіті, це означає, що аудитори управління не розглядають їх як реальну заборгованість. Це означає, що дані кредити, швидше за все, погано задокументовані і можуть становити великий ризик утворення простроченої заборгованості", - йдеться в повідомленні Moody's.
Частка прострочених кредитів у китайській банківській системі, за уточненою оцінкою рейтингового агентства, може становити 8-12% від загального обсягу кредитів, а не 5-8%, як передбачалося раніше.
У керівництва КНР немає чіткої програми з вирішення ситуації на ринку кредитування органів місцевого самоврядування, вважають в Moody's. З цієї причини рейтингове агентство вважає, що прогноз стану банківської системи Китаю може бути змінений на "негативний".
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас