УНП: Гроші тікають на Кіпр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УНП: Гроші тікають на Кіпр

Казна та Політика
992
Український уряд і Президент видають повернення українських коштів з Кіпру за іноземні інвестиції, що є звичайним самообманом, зауважив експерт з економічних питань, член Центрального проводу Української народної партії Борис Кушнірук.
Як повідомили УНІАН у прес-службі УНП, коментуючи зустріч Президента України Віктора Януковича і Президента Республіки Кіпр Дімітраса Хрістофіасіса, він сказав: "Першочерговим завданням уряду повинно стати обмеження виведення українських коштів в офшорні зони, зокрема, за рахунок перегляду угоди з Кіпром".
За словами Кушнірука, "фактично всі 11 млрд. так званих інвестицій, про які говорив Янукович, це гроші українських підприємств, які уникли оподаткування".
Представник УНП нагадав про необхідність наповнення бюджету, збереження соціальних програм, про "що постійно говорять представники уряду".
"Це неможливо забезпечити тільки силами малого та середнього бізнесу, на що зробив ставку уряд Азарова, судячи з реалізації податкової політики", - сказав він.
"Сьогодні зрозуміло, що треба говорити не просто про "розширення співробітництва" та "збільшення інвестицій", а про закриття дірок, через які гроші з України тікають на Кіпр. Тоді буде достатньо внутрішніх ресурсів і для розвитку економіки і для ослаблення тиску на малий і середній бізнес, які виконують не тільки економічну, а й соціальну роль, створюючи нові робочі місця і зменшуючи навантаження на видаткову частину бюджету", - заявив представник УНП.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас