Табачник: Восени апробують нові держстандарти актуальних професій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Табачник: Восени апробують нові держстандарти актуальних професій

Казна та Політика
416
Міносвіти здійснює постійну роботу з оновлення змісту навчання відповідно до потреб економіки шляхом розробки освітніх стандартів. На стадії розробки перебувають 20 проектів державних стандартів з професій, актуальних на ринку праці. Про це сказав міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник під час семінару-наради на тему: "Сучасні підходи до професійної підготовки кваліфікованих робітничих кадрів для зварювального виробництва на базі Інституту електрозварювання імені Є. О. Патона Національної Академії наук України, повідомили УНН в прес-службі відомства.
"Наразі затверджено 18 державних стандартів професійно-технічної освіти, заснованих на компетенціях, з професій, які користуються попитом на ринку праці. У розробці зазначених стандартів брали активну участь роботодавці, і саме роботодавці визначили кваліфікаційні вимоги до кожної професії.
На стадії розробки перебувають 20 проектів державних стандартів з професій, актуальних на ринку праці. З вересня поточного року ми почнемо їх апробацію в професійно-технічних навчальних закладах.
Крім того, розроблено експериментальні навчальні плани та програми за модульною технологією ще для 22 професій сфери послуг, торгівлі, туризму, громадського харчування, ресторанно-готельного сервісу. На сьогоднішній день зазначені програми впроваджуються в професійно-технічних навчальних закладах Автономної Республіки Крим, Львівської, Івано-Франківської, Одеської, Запорізької областей та м. Києва", - поінформував Табачник.
Нагадаємо, Президент Національної академії наук України Борис Патон під час зустрічі з Президентом України Віктором Януковичем зазначив, що науку треба обов'язково об'єднати з освітою, з виробництвом.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас