Через E.coli Євросоюз заборонив ввезення насіння з Єгипту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через E.coli Євросоюз заборонив ввезення насіння з Єгипту

Аграрний ринок
176
Євросоюз тимчасово заборонив ввезення деяких видів насіння з Єгипту, після того як вони були визнані можливими джерелами поширення кишкової інфекції E.coli в Німеччині і Франції, передає ВВС.
ЄС повідомляє, що все єгипетське насіння, яке було завезене в країни Євросоюзу з 2009 по 2011 роки, вилучене з продажу і знищене.
Нагадаємо, кількість жертв особливо небезпечного штаму E.сoli (кишкової палички) в Європі, за останніми даними, склало 50 людей.
Довідка: бактерія E.coli часто присутня в кишечнику людей і теплокровних тварин. Більшість її штамів нешкідливі, але деякі штами, такі, як EHEC, можуть викликати важкі хвороби харчового походження. Симптоми викликаються бактеріями EHEC хвороб - кривава діарея, жар і блювота. Більшість пацієнтів одужують протягом десяти днів, але у невеликої кількості пацієнтів (дітей раннього віку та людей похилого віку) хвороба може набути важкої форми із загрозою для життя.
Нагадаємо, в результаті спалаху інфекції, викликаної мутований кишковою паличкою E.coli, з початку травня в Європі померло, за різними даними, від 20 до 30 осіб. 10 червня в Німеччині повідомили, що джерелом зараження є пророслі насіння бобових. До цього були спростовані версії про те, що причиною епідемії могли стати огірки з Іспанії або паростки сої з Німеччини.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас