Компанії США покажуть сильні квартальні результати, незважаючи на слабкість економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанії США покажуть сильні квартальні результати, незважаючи на слабкість економіки

Казна та Політика
306
Економіка США демонструє дуже повільне відновлення після рецесії, при цьому американські компанії в ході сезону, що наближається фінансової звітності можуть продемонструвати сильні результати, пише газета The Wall Street Journal, яку цитує "Інтерфакс-АФІ".
Через два роки після офіційного завершення рецесії багато індикатори показують, що темпи відновлення економіки Сполучених Штатів після спаду найслабші за весь період відстеження цих даних - з моменту завершення Другої світової війни.
Безробіття в США залишається дуже високою, обсяги банківського кредитування - занадто невеликими, ціни на житло - низькими, при цьому індикатори оцінки американцями власної фінансової ситуації в майбутньому близькі до рекордно низьких рівнів.
Деякі експерти очікують, що мляве відновлення економіки США продовжиться протягом декількох років.
На цьому тлі прогнози прибутків багатьох американських компаній на II квартал несподівано сильні.
Аналітики Уолл-стріт, опитані Brown Brothers Harriman, прогнозують, що сукупний прибуток компаній з індексу Standard & Poor's 500 у минулому кварталі виріс на 13,6% щодо аналогічного періоду 2010 року.
"Корпоративні прибутки набагато сильніші, ніж економіка США в цілому", - зауважує аналітик однієї з нью-йоркських фінансових компаній Чарльз Блад.
Багато компаній, особливо в технологічному і виробничому секторі, істотно виграють від збільшення попиту на їхню продукцію в країнах emerging markets. Скорочення корпоративних витрат у період рецесії дозволило поліпшити продуктивність праці та рентабельність операцій, зазначають експерти.
Разом з тим темпи зростання корпоративних прибутків, за прогнозами аналітиків, сповільняться в частині 2011 року на тлі підвищення цін на сировину, несприятливої ​​ситуації на ринку житла, а також слабкості економіки США в цілому.
Компанії роздрібної торгівлі, а також інших сфер, орієнтованих на споживачів, залишаться в складному становищі, оскільки американці виплачують борги і як і раніше неохоче витрачають гроші, констатують експерти.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас