Канцлер Німеччини закликає не переоцінювати заяви рейтингових агентств щодо Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Канцлер Німеччини закликає не переоцінювати заяви рейтингових агентств щодо Греції

Казна та Політика
259
"Що стосується питання про рейтингові агентства, я можу сказати, що необхідно мати власне судження, прислухаючись до них", - заявила Меркель в ході прес-конференції в Берліні. При цьому вона вказала, що повністю довіряє судженням експертів Міжнародного валютного фонду, Європейського центрального банку і Єврокомісії, на які варто покладатися.
Подібні коментарі канцлера Німеччини прозвучали у відповідь на публікацію доповіді міжнародного рейтингового агентства Standard & Poor's (S&P), яка повідомила напередодні, що реструктуризація грецьких боргових зобов'язань через обмін чинних облігацій на нові бонди з віддаленим терміном погашення - план, запропонований французькими банками і підтриманий німецькими, - призведе до "вибіркового дефолту" Греції, бо держателі грецьких держпаперів зазнають втрат.
Нагадаємо, до 15 липня Афіни отримають 12 млрд євро як термінову допомогу. Усього МВФ і ЄС нададуть Греції як другу антикризову позику близько 110 млрд євро.
Відзначимо, раніше Меркель підтримала ідею створення альтернативного європейського рейтингового агентства. При цьому вона заявила, що Європі повинно вистачити впевненості в собі, щоб піти на такий крок, при цьому зазначивши, що з подібною ініціативою варто було б виступити приватному бізнесу. Крім того, Меркель підкреслила, що спочатку необхідно подолати боргову кризу в деяких країнах єврозони.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас