Королевська заявляє, що її пропозиції дозволять підвищити пенсії на 50% вже з вересня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Королевська заявляє, що її пропозиції дозволять підвищити пенсії на 50% вже з вересня

Казна та Політика
734
Глава комітету Верховної Ради з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Наталія Королевська (БЮТ-Батьківщина) стверджує, що запропоновані нею на розгляд парламенту законопроекти дозволять отримати додатковий дохід Пенсійного фонду розміром 40 млрд грн на рік.
Як повідомила прес-служба політика, Королівська заявила, що запропонувала вже на цьому сесійному тижні замість урядової пенсійної реформи схвалити пакет законів "Народна реформа", розроблений нею у тісній співпраці з підприємцями та громадськими організаціями.
"Я пропоную нараховувати зарплати і пенсії міністрам і депутатам на загальних підставах. Це перше, що буде зроблено для людей, що поверне довіру до влади, покаже готовність проводити реформи. Висновок з тіні заробітних плат дозволить істотно збільшити надходження до Пенсійного фонду. Для того щоб це стало можливим, необхідно зменшити ставку оподаткування на зарплату мінімум удвічі - до 20-25%. Тоді у людей на 30-40% зростає зарплата і автоматично збільшаться надходження до Пенсійного фонду", - пояснила депутат.
"Якщо будуть схвалені наші законопроекти, це дозволить отримати додатковий дохід Пенсійного фонду розміром 40 млрд грн на рік. Таким чином, можна буде не лише ліквідувати дефіцит Пенсійного фонду, але і з першого вересня збільшити мінімальну пенсію на 50%", - сказала Королевська.
Депутат також наполягає на тому, щоб парламент повернувся до розробленого нею альтернативного законопроекту про спрощену систему оподаткування. Королевська зазначила, що в урядовому законопроекті, схваленому в першому читанні, залишилися можливості для великого бізнесу використовувати "єдиноподатників" для схем ухилення від оподаткування.
"Наш законопроект перекриває всі ці лазівки і дозволяє мільйонам людей легально працювати і відчувати себе незалежними від подачок держави, стимулює розвиток підприємництва та формування середнього класу", - запевнила Королевська.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас